Familie van ‘de Reus’ van Bende van Nijvel geeft nieuwe foto’s vrij

De familie van de vermoedelijke ‘Reus’ van de Bende van Nijvel heeft nieuwe foto’s kenbaar gemaakt van de man. Volgens de familie geeft de foto die de voorbije dagen van de man rond ging, in piratenkleren, een foute indruk. C.B was toen nog jong en niet bij de rijkswacht, zo klinkt het.

De familie bezorgde de foto’s aan VTM Nieuws. Dat doen ze om te vermijden dat de huidige foto die de ronde doet, waarop C.B te zien is met een piratenhoed en grote bril, ontaardt in een karikatuur van de werkelijkheid.

Het gaat onder andere om een foto die genomen werd op een familiefeest in 1982 (zie onderaan). Op dat moment was de Bende van Nijvel al actief. Net voor de foto, op 10 mei 1982, had de Bende een inbraak gepleegd in een garage in Lembeek. Net na de foto, op 10 augustus, sloeg de bende toe in Maubeuge in Frankrijk. Toen werd een kruidenier overvallen.

Medeleven met slachtoffers

Daarnaast toonde de familie ook een foto van de ‘Reus’ tijdens een kayaktocht in het Franse departement Ardèche. Via haar advocaat laat de familie weten haar medeleven te betuigen met het leed van de slachtoffers van de Bende.

Afgelopen weekend raakte bekend dat de ‘Reus’ van de Bende van Nijvel op zijn sterfbed aan zijn broer zou hebben toegegeven dat hij lid was van de Bende. Ook een vroegere kennis deed nadien hetzelfde.

Christian Bonkoffsky Christian Bonkoffsky

Bron » De Standaard