Verwilghen dringt aan op snellere assisenprocedure

Minister van Justitie, Marc Verwilghen, wil dat de assisenprocedure sneller verloopt. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in een gesprek met de VRT-radionieuwsredactie. Verwilghen deed zijn uitspraak naar aanleiding van de kritiek op de trage afhandeling van het onderzoek tegen Marc Dutroux. Die wacht al vijf jaar op zijn proces.

De minister zegt begrip te hebben voor de kritiek. Ook hij meent dat het allemaal sneller zou kunnen. Maar uiteindelijk kan alleen de onderzoeksrechter beslissen wanneer een zaak voor het gerecht komt, aldus Verwilghen.

Maandag hadden Vlaams minister Renaat Landuyt (SP) en oppositiepartij CVP zich weinig lovend uitgelaten over de hervormingen binnen justitie. Volgens Landuyt is justitie geen prioriteit meer voor de regering-Verhofstadt. CVP-voorzitter Stefaan De Clerck noemde Verwilghen een “machteloos minister”.

Bron » De Standaard