Journalist Walter De Bock schenkt archief aan K.U.Leuven

Onderzoeksjournalist Walter De Bock heeft zijn archief aan de K.U.Leuven geschonken. De Leuvense universiteit stelt het beschikbaar voor studenten, onderzoekers en andere journalisten. De toegang tot de vele vertrouwelijke documenten, die De Bock verwierf onder bescherming van het journalistieke bronnengeheim, wordt beheerd door de Raad voor Journalistiek.

Het archief omvat circa 400 archiefdozen met boeken en nog ruim 1.000 archiefdozen met allerlei documenten. Het heeft betrekking op verschillende spraakmakende dossiers uit de periode 1974-2000. Ook over de Belgische omwenteling, het koningshuis of de nasleep van de Tweede Wereldoorlog verzamelde De Bock waardevolle documenten. De Bock schreef als journalist voor Knack en De Morgen.

Bron » Gazet van Antwerpen