Sassoye blijft in gevangenis, Legros komt vrij

De strafuitvoeringsrechtbank van Luik heeft maandag beslist dat ex-CCC’er Bertrand Sassoye zijn voorwaarden van voorwaardelijke invrijheidstelling niet geschonden heeft. Dat meldt de RTBF vandaag. Maar aangehouden wegens vermoedelijke banden met de Italiaanse extreem-linkse Partito Comunista Politico-Militare blijft Sassoye wel in de cel. Jean-François Legros, lid van ‘Secours Rouge’, komt binnenkort vrij.

Sassoye werd in juni nog opgepakt voor zijn vermoedelijke rol in de twee dossiers. De man zit momenteel in de gevangenis van Vorst. In een van de twee dossiers wordt Sassoye in verdenking gesteld door het federaal parket wegens vermoedelijke banden met PCPM. In het andere verwijt het parket van Brussel de ex-CCC’er het niet respecteren van de voorwaarden die gekoppeld zijn aan zijn invrijheidstelling.

De strafuitvoeringsrechtbank oordeelde vandaag dat Sassoye en Legros zich wel aan die voorwaarden hebben gehouden. Volgens de Franstalige zender RTBF wordt Legros binnenkort vrijgelaten, onder bewaking van een elektronische enkelband. Sassoye blijft in de cel. De raadkamer van Brussel beslist over de eventuele verlenging van zijn aanhoudingsbevel.

Bron » De Morgen