Einde van zaak Dutroux

Het parket van Neufchâteau zal binnen een maand, in akkoord met het parket van Luik, een requisitoir voor buitenvervolgingstelling opstellen in het dossier “Dutroux bis”. Dat schrijft Le Soir vandaag, onder aanhaling van de procureur-generaal van Luik, Cédric Visart de Bocarmé.

Als de raadkamer ingaat op de vraag, wordt er, tenzij er in beroep gegaan wordt voor de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik, een punt gezet achter de zaak Dutroux. Die begon op 24 juni 1995, de dag van de ontvoering van Julie en Melissa.

“We zijn zonder twijfel tot op het eind geweest van de pertinente onderzoeken. Ik wil dit dossier niet onnodig rekken”, zegt de procureur-generaal in Le Soir. Het “dossier bis” bestond vooral uit de duizenden haartjes die in de wagens, de huizen en de schuilplaats van Marc Dutroux teruggevonden werden. In die schuilplaats zaten de slachtoffers van Dutroux opgesloten.

Bron » De Morgen