Dossier Dutroux bis afgesloten na buitenvervolgingstelling

De raadkamer van Neufchâteau heeft vandaag het dossier Dutroux bis afgesloten door de buitenvervolgingstelling uit te spreken, zoals eerder gevraagd werd door het parket. Dat meldt de RTBF. Het dossier bevatte onder andere de analyse van haartjes die in de woning van Marc Dutroux aangetroffen werden.

Het dossier Dutroux bis werd geopend in de nasleep van het dossier Dutroux en omvat feiten die niet aan bod kwamen voor het hof van assisen in Aarlen. In het dossier werd niemand beschuldigd.

De onderzoekers zijn er niet in geslaagd om te achterhalen van wie de aangetroffen haartjes zijn. Vincent Cambier, procureur des konings van Neufchateau, was van mening dat er niets meer moet gebeuren in het dossier.

Tijdens de vorige zitting, op 1 oktober, was er slechts één burgerlijke partij aanwezig: Paul Marchal, de vader van de vermoorde An. Marchal betreurde toen dat de zaak niet tot op de bodem werd uitgespit, maar laat de zaak evenwel rusten en tekent geen beroep aan.

Bron » De Morgen