Dutroux bis: parket vraagt buitenvervolgingstelling

Onderzoeksrechter Jacques Langlois heeft vandaag voor de raadkamer van Neufchâteau de buitenvervolgingstelling gevraagd in het dossier Dutroux bis. Dat werd geopend in de nasleep van het dossier Dutroux en omvat feiten die niet aan bod kwamen voor het hof van assisen in Aarlen. De raadkamer spreekt zich eind oktober uit.

Ook de procureur des konings van Neufchâteau, Vincent Cambier, was van mening dat er niets meer moet gebeuren in het dossier. In de raadkamer was ook Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, aanwezig. Hij mocht de magistraten 45 minuten lang toespreken. Marchal betreurde dat de zaak niet tot op de bodem werd uitgespit. “Het dossier is mager. Er is niet bijzonder veel onderzocht in negen jaar tijd.”

De vader van het slachtoffer laat de zaak evenwel rusten en tekent geen beroep aan. “Ik ben teleurgesteld en gefrustreerd door het dossier bis, maar ik ben ook moe. Ik wil mijn leven hernemen met mijn familie”, aldus Paul Marchal. Het dossier “86 bis” bevatte onder meer de analyse van duizenden haren die in de woningen van Marc Dutroux en elders waren gevonden. Geen van die analyses leidde tot de identificatie van een nieuwe verdachte.

Bron » De Morgen