Reusachtig wapenarsenaal ontdekt in Sint-Pieters-Leeuw

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft in samenwerking met Nederlandse collega’s een reusachtig wapenarsenaal ontdekt in een loods en een kelder in Sint-Pieters-Leeuw. Onklaar gemaakte wapens werden er door een trafikant weer gebruiksklaar gemaakt. Het arsenaal werd ontdekt tijdens een schaduwoperatie door de Nederlandse politie op een verdachte die in België wapens kwam kopen.

De eliteploeg van de federale politie zag hoe de Nederlander in Vlezenbeek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, ging aankloppen bij Herwig B., een man die zich in het verleden al meermaals aan verboden wapenhandel bezondigd heeft. De Nederlander vergezelde hem naar een loods en pikte een doos op die hij in zijn Porsche legde.

Bij controle bleken de dozen vier pistolen en vijfhonderd kogels te bevatten. Herwig B. werd later thuis opgepakt. Ook in zijn kelder vond de politie vuurwapens. De tweede opslagplaats in de loods had hij van een bejaard koppel gehuurd. Hij had hen verteld dat hij er een carrosseriebedrijf in wou onderbrengen. Maar in werkelijkheid stalde hij er honderden wapens, onderdelen en munitie in.

Herwig B. kocht overal vuurwapens die officieel onklaar waren gemaakt. In de loods had hij alle apparatuur om ze opnieuw klaar voor gebruik te maken. Hij kon lopen maken en uithollen, slagpinnen en trekkers herstellen en wapens aanpassen.

Het assortiment wapens ging van het eenvoudige pistool tot het volwaardige machinegeweer. De man handelde ook in nepwapens, onder meer granaten. Volgens de speurders zouden honderden stuks in beslag genomen zijn. Het Brusselse gerecht geeft vandaag tekst en uitleg bij deze uitzonderlijke vondst.

Bron » Het Nieuwsblad