“Iedereen houdt van een goede, waargebeurde crimi”

Een magazine in boek-vorm, met recente en oude waargebeurde misdaadverhalen. Dat hadden we in Vlaanderen nog niet. Vanaf donderdag 7 oktober wel. Het heet Misdaad.com.

Hoe kon Ronald Janssen, die vriendelijke leraar en liefhebbende vader van twee kinderen, een gruwelijke seriemoordenaar en verkrachter zijn? Hoe groeien kinderen op die worden verwekt bij het zogenoemde ongestoord bezoek in de gevangenis? En hoe gaat het met Regina Louf, de vrouw die in de nasleep van de zaak Dutroux beweerde het slachtoffer te zijn van een pedofilienetwerk en het land verdeelde in ‘believers’ en ‘non-believers’?

“Je spreekt het uit als ‘misdaad-punt-kom'”, zegt Frank Jaspers van Linkeroever Uitgevers. “We noemen het een ‘bookazine’. Want het ziet eruit als een boek, maar inhoudelijk heeft het de kenmerken van een magazine: urenlang boeiend en goed geschreven leesvoer. In het buitenland bestaan dit soort uitgaves al langer, in Vlaanderen is het nieuw.” De auteurs van de verhalen zijn bijna allemaal journalisten.

“Zij hebben vaak een massa informatie over een misdaaddossier. Maar in de krant of op tv is daar niet altijd ruimte voor. Behalve voor een ophefmakende zaak als de parachutemoord, natuurlijk. Maar dan nog: heel veel achtergrond van crimiverhalen komt nooit in de media. Je kan ze voortaan wel lezen in Misdaad.com.” Ook oudere crimidossiers komen aan bod. “Zo hebben we het in ons eerste nummer over de moord op John Lennon, nu dertig jaar geleden.”

Misdaad.com verschijnt vier keer per jaar, kost 9,95 euro en is vanaf donderdag te koop in de krantenwinkel en in het magazinerek van de boekhandel.

Bron » Gazet van Antwerpen