Zoekacties naar Bende van Nijvel in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw zoekt de cel-Bende van Nijvel naar nieuwe sporen. Er wordt sinds gisteren gezocht in een bos dicht bij de Zuunbeek dat door een getuige onlangs is aangewezen. Er is al eerder gezocht maar nu kan dat met beter materieel.

De actie komt er na een tip van een getuige. Die zou op de plek verdachte handelingen hebben gezien, na de laatste overval van de Bende van Nijvel in 1985. De getuige belde de politie na een televisie-uitzending in juni, waarin een reconstructie van die overval te zien was.

De plaats dook ook in de jaren 80 al op in het onderzoek, maar toen is ze niet goed doorzocht, zegt procureur Christian De Valckeneer. Men beschikte toen immers nog niet over het gesofisticeerde materiaal dat men nu heeft. In de toekomst zullen nog plekken worden onderzocht, zegt De Valckeneer.

Bron » VRT Nieuws