Speurders weer op zoek naar sporen Bende van Nijvel

De speurders van de federale politie die het dossier van de Bende van Nijvel proberen op te lossen, streken dinsdag neer in de buurt van de Karenberg. Samen met leden van de Civiele Bescherming zochten ze naar sporen van de Bende van Nijvel rond de oevers van de Zuunbeek. Eerst werd het terrein met bosmaaiers overzichtelijk gemaakt en nadien zochten ze met metaaldetectors. Er kwam ook een graafmachine aan te pas.

Overbuur Henri Mees bekeek de werkzaamheden op een afstand. “Ik en mijn vrouw zijn de enigen die hier al wonen sinds de jaren tachtig”, vertelt hij. “Maar nooit hebben we gehoord dat er hier iets verdachts gebeurd is. In de periode waarin de bende actief was, hebben we hier niets gemerkt. Waar ze nu zoeken, lag in die periode wel de oude Zuunbeek. De beek werd nadien rechtgetrokken. Er werd een hele hoop grond gestort die in de buurt werd uitgegraven toen er een huis werd gebouwd.”

Procureur des konings Christian De Valkeneer van Charleroi zegt dat het onderzoek in Sint-Pieters-Leeuw er gekomen is om pistes uit te sluiten. “De onderzoekers hebben het dossier nagelezen en omdat er verschillende elementen samen kwamen, werd besloten ter plaatse opzoekingen te doen”, zegt hij. In en rond de Zuunbeek zouden leden van de bende destijds wapens verborgen hebben na de overval op de Delhaize in Aalst waar acht mensen stierven.

Bron » Het Nieuwsblad