Duikers zoeken opnieuw sporen van Bende van Nijvel

In het kanaal Brussel-Charleroi ter hoogte van Ronquières zijn duikers sinds vanochtend naar sporen van de Bende van Nijvel aan het zoeken. De zaak verjaart over vijf jaar. Jaren geleden werd het kanaal al eens doorzocht ter hoogte van het hellend vlak van Roncquières. Dat leverde toen niets op. Vandaag gebruiken de speurders nieuwe technieken. Volgens aanwijzigingen zou het lichaam van een van de bendeleden zich in die buurt bevinden.

In de jaren 80 pleegde de Bende van Nijvel een reeks aanslagen met 28 dodelijke slachtoffers. Het mysterie rond de Bende bleef al die jaren bestaan. De speurders hebben nog slechts vijf jaar om meer helderheid over de zaak te brengen. Na recente opsporingsberichten en media-aandacht kregen de speurders honderden tips binnen.

Bron » De Morgen