Opnieuw zoekactie in kanaal naar aanwijzingen Bende van Nijvel

Speurders van de cel Waals-Brabant starten morgen om 14 uur opnieuw met zoekwerken in Ronquières, langs het kanaal Charleroi-Brussel. Ze gaan er op zoek naar aanwijzingen over de Bende van Nijvel. In 1986, enkele maanden na de laatste overval, werd op dezelfde plaats al eens gezocht. Bij die overval, op de Delhaize in Aalst, raakte een van de bendeleden levensgevaarlijk gewond. Hij zou nadien mogelijk begraven zijn door de rest van de bende. Zijn lijk werd nooit gevonden.

De onderzoeksmethodes, zeker wat betreft DNA, staan een pak verder dan in 1986. De speurders gaan in het kanaal onder meer op zoek naar wapens, andere bewijsstukken en eventueel zelfs een lichaam. De zoekwerken duren een week tot vijftien dagen. De cel Waals-Brabant wordt bijgestaan door onder meer een groep duikers en het slachtoffer identificatieteam. De Bende van Nijvel maakte in de jaren tachtig 28 slachtoffers.

Bron » De Morgen