Zoekactie in kanaal Charleroi-Brussel stopgezet

De duikers die sinds vanochtend in het kanaal Charleroi-Brussel ter hoogte van Ronquières naar aanwijzingen zochten over de Bende van Nijvel, hebben hun zoekactie in de vroege namiddag stopgezet. De acties worden morgenochtend voortgezet. De duikers, van wie er drie ook deelnamen aan de laatste zoekacties in 1986, hadden hun werkzaamheden deze voormiddag aangevat. Ze zoeken aanwijzingen die het onderzoek naar de Bende van Nijvel vooruit kunnen helpen, voor de feiten in 2015 verjaren.

Behalve de duikers en de leden van de cel Waals-Brabant kwam ook het DVI, het slachtofferidentificatieteam, afgezakt naar de plaats van de zoekacties. Er zou immers nog steeds hoop zijn dat daar het lichaam van een van de moordenaars teruggevonden kan worden. Hij zou dodelijk gewond geraakt zijn tijdens de laatste overval in Aalst en zijn kompanen zouden zijn lichaam hebben laten verdwijnen. De onderzoekers richten zich daarnaast ook op wapens of een voertuig, waarvan de Bende van Nijvel zich op die plaats in het bijzonder slijkerige water van het kanaal ontdaan zou hebben.

De laatste zoekacties op die plaats vonden 24 jaar geleden plaats, enkele maanden na de laatste aanval van de bende. Vandaag kunnen de speurders zich echter beroepen op technieken die geëvolueerd zijn, zoals DNA-analyse en methodes om dieper in het slijk te kunnen zoeken. De zoekacties in het kanaal brachten vandaag de nodige nieuwsgierigen op de been, naast de gebruikelijke vissers langs het kanaal.

Bron » De Morgen