Zoekacties in Ronquières afgerond zonder resultaat

De Cel Waals Brabant heeft de zoektocht naar aanwijzingen over de Bende van Nijvel in het kanaal Charleroi-Brussel, ter hoogte van Ronquières, woensdagmorgen stopgezet. Er werd niets gevonden. De bevoegde cel wil graag voor 2015, wanneer de feiten zullen verjaren, een doorbraak in het dossier forceren. In Ronquières waren ze dan ook op zoek naar wapens of een lichaam.

Bij de zoekactie werden heel wat middelen en mensen ingezet. Onderzoeksleider Eddy Vos reageert dan ook teleurgesteld. “Het belet ons echter niet om ons onderzoekswerk verder te zetten”, klinkt het strijdvol. De man sluit niet uit dat er op andere plaatsen nog grondige zoekacties zullen plaatsvinden. Daarnaast zijn er ook nog eens de 500 binnengelopen tips na een oproep op televisie.

Bron » Gazet van Antwerpen