Paul Marchal: “Dutroux bis wordt stopgezet zonder resultaat”

Het dossier-Dutroux bis zal stopgezet worden zonder resultaat. Dat zegt Paul Marchal, vader van Ann, één van de slachtoffers. Vandaag is het exact 15 jaar geleden dat Ann Marchal en Eefje Lambrecks verdwenen.

De twee Hasseltse meisjes waren toen op vakantie in Oostende. Ze werden ontvoerd en later vermoord door Marc Dutroux. Na het dossier-Dutroux werd er in 2001 een dossier-Dutroux bis geopend.

Hierin werden de netwerken rond Dutroux onderzocht. “Maar met dit dossier wordt niets gedaan”, vertelt Paul Marchal aan TV Limburg. “Het is aan het doodbloeden en zal binnen de kortste keren door de onderzoeksrechter worden afgesloten”. Volgens de man zou de rechter al enkele pogingen hiertoe hebben ondernomen.

Bron » Gazet van Antwerpen