Raadkamer buigt zich morgen over dossier Dutroux bis

De raadkamer van Neufchateau zal zich morgen buigen over het dossier Dutroux bis en over de vraag van de procureur des konings tot een buitenvervolgingstelling wegens onbekende daders. Dat heeft LeVif.be vandaag gemeld. Het dossier Dutroux bis werd geopend in de nasleep van het dossier Dutroux en omvatte feiten tegen eventuele verdachten die niet aan bod kwamen voor het hof van assisen van Aarlen (Marc Dutroux, Michel Lelièvre, Michelle Martin en Michel Nihoul).

Het dossier ’86 bis’ bevatte onder andere de analyse van duizenden haren die in de woningen van Marc Dutroux en elders waren gevonden. Geen van die analyses leidde tot de identificatie van een nieuwe verdachte. Onderzoeksrechter Jacques Langlois heeft zijn onderzoek nu afgesloten en de procureur des konings van Neufchateau, Vincent Cambier, vraagt volgens LeVif.be om de buitenvervolgingstelling wegens onbekende daders.

Bron » De Morgen