Verdediging van Habran gaat in Cassatie

De verdediging van Marcel Habran heeft vannamiddag bekendgemaakt dat ze van plan is in Cassatie te gaan tegen de veroordeling van Marcel Habran door het Brusselse hof van beroep, dat momenteel in Nijvel zetelt. De jury bevond hem schuldig aan de overval op een geldtransport op 12 januari 1998 in Borgworm en aan het leiderschap van een criminele organisatie.

Marcel Habran kreeg dezelfde straf als tijdens het eerste proces in Luik. “Dit tweede proces heeft geen antwoorden geboden. Marcel Habran begreep zijn veroordeling in Luik niet en had gehoopt dat er nu antwoorden zouden komen. Maar nu begrijpt hij het nog altijd niet. Cassatie instellen is dus de enige mogelijkheid”, zei Marc Uyttendaele, advocaat van Marcel Habran.

Volgens de advocaat is de veroordeling van Habran gebaseerd op de getuigenis van een “berouwvolle”, die gehoopt had daar financieel beter van te worden. Als de verdediging van Habran gelijk krijgt van het Hof van Cassatie, zal er een derde assisenproces tegen Marcel Habran volgen.

Thierry Dalem, die voor verschillende overvallen tot 25 jaar werd veroordeeld, wordt minder zwaar gestraft dan tijdens het eerste assisenproces, toen hij een gevangenisstraf van dertig jaar kreeg. Zijn advocaat Sven Mary stelde dat het nog te vroeg is om zich uit te spreken over een eventueel cassatieberoep.

Bron » De Morgen