Marcel Habran opnieuw veroordeeld tot 15 jaar cel

De Luikse gangster Marcel Habran is op zijn tweede assisenproces opnieuw veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Hij moet zich ook 20 jaar ter beschikking houden van de regering. Op het eerste assisenproces tegen Marcel Habran en 11 anderen had Habran ook een gevangenisstraf van 15 jaar gekregen. Het proces moest echter worden overgedaan omdat de jury het arrest niet gemotiveerd had.

De assisenjury had bijna 6 uur nodig om de strafmaat te bepalen. De straffen zijn minder streng dan het Openbaar Ministerie had geëist. Voor Habran was dat 25 jaar. Habrans kompaan Thierry Dalem is nu veroordeeld tot 25 jaar cel, 5 jaar minder dan hij op het eerste proces kreeg. Het Openbaar Ministerie had 30 jaar geëist.

Een andere beschuldigde in de zaak, Pepe Rosato, krijgt nog een derde assisenproces, omdat er bij de motivering over zijn schuld opnieuw een fout is gemaakt. Er bestaat echter ook een mogelijkheid dat Habran nog een derde keer voor een assisenjury zal verschijnen. Zijn verdediging heeft aangekondigd dat ze opnieuw cassatieberoep zal aantekenen.

Bron » VRT Nieuws