Bende van Nijvel: Zoekacties in Ronquières leverden niets op

De zoektocht naar aanwijzingen over de Bende van Nijvel in het kanaal Charleroi-Brussel ter hoogte van Ronquières, in de provincie Henegouwen, heeft geen resultaat gehad. De zoekacties, die vorige week begonnen, werden woensdagochtend afgerond.

De cel Waals-Brabant hoopte in het kanaal aanwijzingen te vinden, zoals wapens of eventueel een lichaam, die het onderzoek kunnen vooruithelpen voor de feiten in 2015 verjaren. Ondanks het grote aantal middelen en mensen die werden ingezet, werd er de voorbije dagen niets gevonden.

Voor onderzoeksleider Eddy Vos is de uitkomst van de zoekacties een teleurstelling, “maar het belet ons niet om ons onderzoekswerk verder te zetten”, zei hij. Volgens hem zouden er nog andere zoekacties kunnen volgen op verschillende plaatsen. Daarnaast zullen ook de meer dan 500 binnengelopen tips, na een oproep op televisie, worden onderzocht. “We blijven erin geloven”, besluit Eddy Vos.

Bron » De Tijd