Meer duikers ingezet in onderzoek naar Bende van Nijvel

Vanaf volgende week krijgt het team duikers, dat sinds dinsdagochtend in het kanaal Charleroi-Brussel ter hoogte van Ronquières naar aanwijzingen zoekt over de Bende van Nijvel, versterking van vier extra duikers. Dat meldt hoofdcommissaris Eddy Vos. De duikers, van wie er drie ook deelnamen aan de laatste zoekacties in 1986, vatten hun werkzaamheden dinsdagvoormiddag aan.

Ook vandaag waren ze aan de slag. Deze namiddag werd het werk beëindigd. Vanaf maandag krijgen ze versterking van vier andere duikers van de brandweer van Henegouwen. Ze zoeken aanwijzingen die het onderzoek naar de Bende van Nijvel vooruit kunnen helpen, voor de feiten in 2015 verjaren.

De duikers vonden donderdagmiddag een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in het kanaal. De ontmijningsdienst maakte het tuig onschadelijk. Zonder verdere verrassingen zetten de duikers hun werkzaamheden tot volgende week donderdag of vrijdag voort, aldus Eddy Vos.

Bron » De Morgen