21 jaar oude moord in Couvin opgehelderd

De federale gerechtelijke politie van Dinant heeft een moord opgehelderd die in december 1989 plaatsvond in Frasnes-Lez-Couvin, in de provincie Namen. De dader werd opgepakt en is gisteren aangehouden. Hij wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade.

Het lichaam van Alain Froment werd op 20 december 1989 teruggevonden op het terrein van de fabriek Efel in Frasnes-Lez-Couvin. De veertigjarige man, getrouwd en vader van een kind, was een voormalige politieman die inmiddels instond voor de beveiliging van het bedrijf. Hij werd omgebracht met twee kogels, vanop korte afstand afgevuurd in de borst en de nek.

Sindsdien bleef de zaak onopgehelderd. Tot op 13 juni dit jaar een dronken man het informatiecentrum voor de politie van Namen belde en zijn schoonbroer aanwees als dader. De federale gerechtelijke politie van Dinant onderzocht de zaak en ontdekte dat bij de beller zelf een huiszoeking was uitgevoerd in 1994. Daarbij vond de politie een riotgun, eenzelfde type wapen als dat waarmee de moord gepleegd werd.

Gisterenavond bekende Pascal Donay uiteindelijk de feiten voor onderzoeksrechter Hanin. Hij verblijft momenteel in de gevangenis van Dinant en verschijnt komende dinsdag voor de raadkamer van Dinant. Er vindt binnenkort een reconstructie plaats.

Bron » De Morgen