21 jaar oude moord in Couvin is opgelost

De federale politie van Dinant heeft een moord opgehelderd die in december 1989 is gebeurd in Frasnes-Lez-Couvin in de provincie Namen. Deze week is de dader opgepakt, donderdag is hij aangehouden. De man wordt beschuldigd van moord met voorbedachte rade.

Op 20 december 1989 werd het lichaam van Alain Froment op het terrein van de fabriek Efel in Frasnes-Lez-Couvin gevonden. De 40-jarige man was ex-agent en was toen de bewaker van de fabriek. De man kreeg een kogel in de borst en een in de nek, allebei waren ze afgeschoten van op korte afstand. Het onderzoek naar de dader(s) leverde niets op.

Midden juni dit jaar kreeg het informatiecentrum van Namen plots een telefoontje over de zaak. Een dronken man wees met een beschuldigende vinger naar zijn schoonbroer. Het telefoontje werd getraceerd en de federale politie van Dinant voerde een huiszoeking uit bij de man. De politie vond een wapen van hetzelfde type als waarmee de moord is gepleegd.

De politie pakte de man op. Gisteravond heeft hij aan de onderzoeksrechter bekend dat hij de moord heeft gepleegd. Volgende week komt hij voor de raadkamer. Binnenkort volgt er ook een reconstructie.

Bron » VRT Nieuws