Bendespeuders gaan opnieuw duiken in Ronquières

De speurders die de misdaden van de Bende van Nijvel onderzoek, gaan op zoek naar wapens van de Bende. Begin volgende maand zetten de speurders de grote middelen in bij een zoektocht in het kanaal Brussel-Charleroi ter hoogte van het hellend vlak van Ronquières.

Ze zijn ervan overtuigd dat in het water nog sporen naar de Bende verborgen moeten liggen. “We gaan gebruik maken van de meest gesofisticeerde apparatuur die er bestaat,” zegt Bendespeurder Eddy Vos.

Op 11 november 1986 vonden de speurders van de Delta-cel uit Dendermonde – onder leiding van de toenmalige onderzoeksrechter Freddy Troch – in Ronquières twee zakken in het water waarin een reeks wapens zaten en de brandkast van de Delhaize van Aalst. Bij de overval op de Delhaize vielen in 1985 acht doden.

Die zoekactie wordt nu nog eens overgedaan maar met hypermoderne apparatuur die in 1985 nog niet bestond. Het team dat de misdaden van de Bende van Nijvel onderzoekt, wordt ondertussen verdubbeld van zes naar twaalf. De versterking komt er nadat de afgelopen maand ruim 500 tips binnenstroomden na een oproep tot getuigen op de commerciële zenders VTM en RTL-Tvi.

Bron » De Standaard