Nieuwe voorwerpen duiken op in onderzoek naar Bende van Nijvel

Na een oproep van het gerecht heeft iemand nieuwe voorwerpen aan het gerecht overgemaakt die mogelijk interessant zijn voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dat bevestigt procureur-generaal Christian de Valkeneer van Luik aan VRT NWS. De voorwerpen zijn afkomstig uit het kanaal Brussel-Charleroi.

“We hebben vandaag informatie en voorwerpen gekregen van personen, afkomstig uit het kanaal van Brussel naar Charleroi in de buurt van Ronquières.” Dat vertelt procureur-generaal de Valkeneer vanavond aan VRT NWS.

“Het zijn interessante stukken, maar momenteel willen we discreet blijven. We weten nog niet zeker of deze voorwerpen een band met het dossier van de Bende van Nijvel hebben.”

De stukken zijn volgens de Valkeneer al een poos geleden uit het kanaal gehaald. “Dat is niet vandaag gebeurd, maar meer willen we niet zeggen.”

De kans bestaat dat de voorwerpen tot nieuwe zoekacties in het kanaal leiden. “Waarschijnlijk gaan we nieuwe zoekacties voeren op bepaalde plekken. Wanneer precies weet ik nog niet.”

Bron » VRT Nieuws