Nieuwe zoekactie in zaak Bende van Nijvel levert niets op

Duikers van de civiele bescherming hebben vandaag een nieuwe zoekactie uitgevoerd in het kanaal Brussel-Charleroi in Ittre. De speurtocht ter hoogte van de brug Charles Catala leverde echter geen resultaten op.

De onderzoekacties kaderen in het dossier naar de Bende van Nijvel. Donderdagochtend had de procureur-generaal van Luik, Christian de Valkeneer, tijdens een persconferentie gezegd dat in mei drie jonge duikers in de buurt twee metalen dozen met het opschrift ‘Rijkswacht’ hadden ontdekt in het kanaal. Dat gebeurde even stroomafwaarts van Ronquières en niet ver van een brug. De jongeren hadden een industriële metaaldetector gebruikt. Na een reportage in het VTM NIEUWS-programma Faroek legden de jongeren het verband met de zaak rond de Bende van Nijvel, en contacteerden ze de politie.

Het parket-generaal van Bergen gaf eerder aan dat de verificaties in het kader van dit dossier nog bezig zijn. Politie en gerecht moeten nog bepalen of de gevonden voorwerpen een verband hebben met de Bende van Nijvel. De onderzoeken donderdag gebeurden in de zone waar in mei de vondst plaatsvond.

De site waar gespeurd werd, bevindt zich op zowat drie kilometer van de plaats waar speurders in 1986 ontdekkingen deden in het kader van hetzelfde onderzoek.

Bron » Knack