Bende van Nijvel: “Dozen met opschrift “rijkswacht”, munitie en riot gun gevonden in kanaal”

Drie jongeren hebben zo’n vijf maanden geleden in het kanaal van Brussel-Charleroi twee dozen met het opschrift “rijkswacht” gevonden. De inhoud? Een riot gun, munitie van het kaliber 9 mm en een revolver. Dat hebben de procureurs-generaal van Luik en Bergen verklaard tijdens een persconferentie.

Gisteren raakte bekend dat er nieuwe voorwerpen zijn opgedoken in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Die stukken werden al een tijd geleden uit het kanaal Brussel-Charleroi gehaald, in de buurt van Ronquières, zo bevestigde Christian De Valkeneer aan VRT NWS. Vandaag heeft hij – samen met zijn collega uit Bergen Ignacio de la Serna – meer uitleg gegeven over de stand van zaken.

“Enkele maanden geleden hebben drie jongeren – die amateurduikers zijn – enkele zaken uit het kanaal van Brussel-Charleroi gehaald.” De zaken waarover het gaat? “Twee metaaldozen met het opschrift van de rijkswacht met daarin een riot gun, een duizendtal stukken munitie van het kaliber 9 mm en een revolver.” De jongeren hebben de vondst gevonden vlak bij de plaats waar in 1986 ook al zakken met wapens bovengehaald werden. Nadat er een oproep tot getuigenissen op VTM gedaan werd, zijn de drie met hun vondst naar de politie gestapt. De procureurs bedankten de jongeren uitvoerig voor hun samenwerking.

Of er een link is met het dossier van de Bende van Nijvel is nog niet zeker. “Dat zal nu worden onderzocht.” Er wordt de komende uren wel opnieuw gedoken in het kanaal, vlak bij Ittre, om te kijken of ze nog iets kunnen vinden. “Misschien hebben de jongeren niet alles gevonden.”

Wie zelf tips heeft, kan terecht op het gratis nummer van de politie 0800/30300.

Bron » VRT Nieuws