Liggen in deze vijvers gedumpte wapens Bende van Nijvel? Zoekactie gestart

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel is vanochtend gestart met een zoekactie in drie vijvers in Adinkerke. Wapens die gebruikt werden bij de overval op de Delhaize in Aalst in 1985 zouden daar mogelijk gedumpt zijn.

De Bende van Nijvel wordt verantwoordelijk geacht voor een hele reeks overvallen tussen 1982 en 1985. In totaal vielen daarbij 28 dodelijke slachtoffers. Bij de laatste overval op 9 november 1985 in Aalst werden acht mensen doodgeschoten. De wapens die gebruikt werden zouden volgens een informant diezelfde avond nog door een Brusselse handlanger gedumpt zijn in Adinkerke.

De zoekactie ging vanochtend van start in de oude zandwinningsputten aan de Vijverstraat. Momenteel zijn de voorbereidende werken nog aan de gang. De zoekactie zal bij elk van de drie vijvers wellicht een week in beslag nemen.

Bron » De Morgen