Na 31 jaar dreggen naar wapens Bende van Nijvel

Speurders in het onderzoek naar de Bende van Nijvel starten binnenkort dregwerken in vijvers in Adinkerke. Volgens een tipgever werden daar kort na de laatste raid op het Delhaize-warenhuis in Aalst, 31 jaar geleden, wapens gedumpt.

De Bende van Nijvel maakte tussen 1982 en 1985 liefst 28 doden tijdens 17 overvallen. Volgens bronnen belandde de informatie over de wapens van Pilarski 11 jaar geleden al bij het gerecht, maar werd ze nooit grondig onderzocht.

Wat er ook van zij, het is maar de vraag of de zoektocht in de vijvers nog iets kan opleveren. Als ze er al liggen en gevonden worden, dan zal nog moeten blijken of ze nog iets bruikbaars opleveren voor het onderzoek. En mocht dat blijken, dan weet het gerecht daarom nog niet wie die wapens heeft gehanteerd.

Bron » De Morgen