“Opgeviste wapens en buit van Bende van Nijvel slechts 8 à 10 dagen voor vondst gedumpt”

Al bijna dertig jaar wordt verkeerdelijk gedacht dat de in 1986 uit het kanaal van Ronquières opgeviste wapens en buit van de Bende van Nijvel in de nacht van 10 op 11 november 1985, na de laatste overval van de Bende op de Delhaize in Aalst, in dat kanaal gedumpt werden.

Dat zou ten vroegste op 27 oktober 1986 gebeurd zijn, of maximaal “8 à 10 dagen” voor de vondst op 6 november van dat jaar gebeurde. “We zijn honderd procent zeker”, zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer vandaag in La Dernière Heure.

De procureur-generaal zegt zich niet langer enkel te baseren op het werk van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC), maar ook op de analyses van twee andere onafhankelijke laboratoria.

Die tijdsvork van 8 à 10 dagen betekent volgens De Valkeneer dat zij die in het bezit waren van de wapens en het deel van de buit dat in Ronquières werd aangetroffen op de hoogte waren van de plannen daar te gaan duiken. De Valkeneer heeft het in de krant over “manipulatie” en herhaalt zijn vraag om de zaak nog niet op 10 november 2015 te laten verjaren.

Bron » Metro