Bende van Nijvel beschikte over ‘comfortzone’ in Sint-Genesius-Rode

De zogenaamde comfortzone van de Bende van Nijvel, een strategische plaats waar men zich kon terugtrekken of materiaal verbergen, zou zich tot voor kort in Sint-Genesius-Rode hebben bevonden. Dat schrijft de krant La Dernière Heure woensdag.

Volgens de krant hebben de onderzoekers gedacht dat tussen de zomer van 1982 en de herfst van 1985, de oplossing voor het raadsel van de Bende moest worden gezocht in deze buurt. Het gaat om zeventig straten, die zich uitstrekken tussen de Steenweg op Waterloo en de Zonienwoudlaan in Sint-Genesius-Rode.

De onderzoekers menen dat de bendeleden hier destijds over een schuilplaats beschikten, over medeplichtigen en een garagebox. De buurt kon worden afgebakend door informatie over bijvoorbeeld gestolen wagens of nummerplaten uit het onderzoek naast elkaar te leggen.

Bron » De Standaard