Eerste fase profilersonderzoek Bende van Nijvel afgerond

De Belgische psychologe Danièle Zucker, die in de leer ging bij de FBI, heeft deze week deel één van haar profilersonderzoek in het dossier over de Bende van Nijvel afgerond. Dat meldt het weekblad Knack dinsdag op zijn website.

Zucker werkt al sinds begin dit jaar aan een profiel van de bendeleden. De resultaten van de eerste fase van haar werk worden momenteel bekeken door haar Amerikaanse supervisors. Het betreft het deel tot de feiten van 1982, waarbij een wapenhandel in Waver werd overvallen.

Intussen is het precies 25 jaar geleden dat in Lembeek een Volkswagen Santana werd gestolen, waarmee de Bende haar eerste overval pleegde. In 2015 zal het meer dan twee miljoen pagina’s tellende dossier verjaard zijn.

Zucker stond vijftien jaar lang aan het hoofd van het psychiatrisch crisiscentrum van het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis. Daarna ging ze onder meer in de leer bij Steve Mardigian en Roy Hazelwood, twee FBI-autoriteiten op het gebied van profiling.

Bron » De Standaard