Comité P-baas Bart Van Lijsebeth stapt op

Bart Van Lijsebeth geeft er de brui aan als voorzitter van het Comité P, het orgaan dat de politie controleert. Hij gaat om persoonlijke redenen vervroegd met pensioen. Dat meldt De Tijd woensdag.

Van Lijsebeth, die in een vorig leven ook baas van de Staatsveiligheid was en procureur des Konings van Antwerpen, gaat nog dit jaar vervroegd met pensioen. Dat heeft hij per brief aan de Kamer meegedeeld. De 56-jarige Van Lijsebeth vertrekt officieel om ‘gezondheidsredenen’ aldus De Tijd.

Van Lijsebeth stopt dus nog dit jaar. Yves Keppens, de procureur des Konings van Veurne, zal dan als plaatsvervangend voorzitter het Comité P leiden. Het Comité P voerde de voorbije jaren verschillende gevoelige onderzoeken, onder andere naar de miskleunen in het dossier-Ronald Janssen, de uitgaven van politiebaas Koekelberg en de ‘graaicultuur’ bij de politiezones.

Bron » De Standaard