Procureur Jean Deprêtre overleden

Procureur Jean Deprêtre, die als procureur des konings van Nijvel het onderzoek naar de Bende van Nijvel superviseerde van 1983 tot 1987, is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het weekblad Le Soir Magazine gemeld. Deprêtre stierf gisteravond in het Sint-Elisabethziekenhuis in Brussel aan de gevolgen van kanker.

In 1987 werd het onderzoek naar de Bende van Nijvel naar Charleroi overgeheveld. De overheveling bleef procureur Deprêtre dwarszitten. Aan de Bende van Nijvel wordt een reeks misdrijven toegeschreven die tussen 1982 en 1985 vooral in de provincie Brabant gepleegd werden.

Bij de bloedige overvallen werden 28 mensen gedood. Verscheidene sporen werden onderzocht, maar tot dusver bleef de zaak onopgehelderd. Het dossier verjaart normaal gezien op 10 november 2015.

Bron » De Morgen