Stijn Coninx werkt aan film over Bende van Nijvel

Regisseur Stijn Coninx heeft plannen voor een film over de Bende van Nijvel. Hij werkt momenteel samen met Rik D’Hiet aan een scenario. Dat zegt hij in De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Het scenario is gebaseerd op het boek “Niet schieten, dat is mijn papa” van David Van de Steen. David Van de Steen overleefde als kind een van de raids van de Bende van Nijvel. Zijn moeder, vader en zus kwamen daarbij om het leven. Hij werd opgevoed door zijn grootvader.

Coninx heeft nog geen financieringsdossier ingediend bij het Vlaams Audiovisueel Fonds, maar hij heeft wel al een producent gevonden, Peter Brouckaert van Eyeworks. Jan Decleir heeft al toegezegd om de rol van de grootvader van David te spelen. De regisseur zou graag in 2015 aan de opnames beginnen.

Bron » VRT Nieuws