Michel Nihoul veroordeeld voor niet-gekeurde wagen

De Brugse politierechter heeft Michel Nihoul (75) veroordeeld tot een geldboete van 300 euro voor een parkeerovertreding met een niet-gekeurde auto. Nihoul liep op 18 augustus 2015 in Zeebrugge tegen de lamp.

Het onderzoek bracht aan het licht dat het voertuig al sinds februari 2015 niet meer over een geldig keuringsbewijs beschikte. Er werd een minnelijke schikking van 230 euro voorgesteld, maar daar ging Nihoul niet op in.

In 2004 verscheen Michel Nihoul voor het hof van assisen voor zijn vermeende betrokkenheid in de zaak-Dutroux. Voor de ontvoering van kinderen werd hij vrijgesproken. Uiteindelijk werd Nihoul tot vijf jaar cel veroordeeld voor bendevorming in het kader van een drugstrafiek. Door zijn gevuld strafverleden kon hij voor de politierechtbank geen straf met uitstel meer krijgen.

Bron » De Morgen