Michel Nihoul moet fiscus 1,2 miljoen euro

Zakenman en oplichter Michel Nihoul (73), die in 2004 terechtstond als vermeend lid van de bende van Marc Dutroux, is de fiscus meer dan 1,2 miljoen euro verschuldigd. Dat meldt La Dernière Heure.

De schuld van Nihoul bedroeg in 2010 918.021,85 euro. Dat bedrag is op vier jaar tijd gestegen met 300.000 euro.

Het geschil stamt uit de periode dat Michel Nihoul opgesloten zat in Aarlen. Voor zijn arrestatie werkte hij als bediende bij Maison des Chefs in Laken. Maar in de ogen van de fiscus was Nihoul geen bediende maar een bestuurder.

De toenmalige advocaat van Nihoul liet na om de schuld van zijn cliënt te betwisten, hoewel Nihoul hem dat had gevraagd. Met een uitkering van minder dan 1.050 euro per maand stelt Nihoul dat hij niet de middelen heeft om het verschuldigde bedrag te betalen.

Nihoul stond terecht als vermeend lid van de bende van Marc Dutroux. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken van betrokkenheid bij de ontvoeringen en alleen veroordeeld voor de drugsfeiten en bendevorming. Het leverde hem vijf jaar gevangenisstraf op. In het voorjaar van 2006 kwam hij vervroegd vrij. Hij vestigde zich in Zeebrugge, waar hij nog steeds verblijft.

Bron » De Morgen