Michel Nihoul heeft gevangenis Sint-Gillis verlaten

Michel Nihoul heeft vrijdag omstreeks 10 uur de gevangenis van Sint-Gillis bij Brussel verlaten. Nihoul werd veroordeeld tot vijf jaar cel in het bestek van het proces-Dutroux in 2004. Nihoul verliet de gevangenis langs een zijpoort. Hij stapte onmiddellijk in een wagen en legde geen verklaringen af. Afgelopen 18 april ging de commissie voorwaardelijke invrijheidsstelling akkoord met zijn verzoek om vrijgelaten te worden.

Op 22 juni 2004 werd Michel Nihoul door het assisenhof in Aarlen veroordeeld tot vijf jaar celstraf. Hij werd schuldig bevonden aan deelname aan een bende betrokken bij drugstrafiek, autohandel, handel in identiteitsdocumenten of mensenhandel. Van de feiten die verband houden met de kinderontvoeringen werd hij vrijgesproken.

Bron » VRT Nieuws