Eind januari verschijnt boek over Michel Nihoul

Begin volgend jaar verschijnt een boek over Michel Nihoul. Op het proces-Dutroux in juni 2004 werd Nihoul veroordeeld tot 5 jaar cel wegens deelname aan een bende betrokken bij drugstrafiek, autohandel, handel in identiteitsdocumenten of mensenhandel. Hij werd vrijgesproken van de feiten die verband houden met de kinderontvoeringen. Op 28 april werd de ex-zakenman voorwaardelijk vrijgelaten uit Sint-Gillis.

Op aanraden van zijn advocaat, Frédéric Clement de Clety, werkt Michel Nihoul voor het boek samen met een journalist, “om het werk meer geloofwaardig te maken. Anders had ik om het even wat kunnen schrijven en verklaren”, merkt Nihoul op. Het boek is in volle redactie. Het wordt uiteindelijk de pennevrucht van de journalisten Georges Huercano Hidalgo en Catherine Lorsignol. Nihoul heeft er zich toe verbonden, zonder omwegen en zonder censuur, te antwoorden op alle vragen die de twee journalisten hem stellen. “Ze werken zoals een onderzoeksrechter.

Ik weiger geen enkel antwoord”, aldus nog Nihoul. Naast dit interview voegen de journalisten commentaar toe aan de persoonlijke research die ze hebben uitgevoerd. “Dat wordt gepubliceerd, ook als deze bevindingen in tegenspraak zijn met mijn verklaringen. We verbergen niets: alles zal gezegd worden”, besluit Nihoul. Het boek verschijnt eind januari 2007 bij Editions Luc Pire en wordt gevolgd door een tweede boek, ditmaal volledig van de hand van Michel Nihoul. Het tweede boek zal gewijd zijn aan de “wilde nachten” van Nihoul.

Bron » Het Laatste Nieuws