Michel Nihoul speelt zichzelf in ‘Dossier noir’

Michel Nihoul speelt zijn eigen rol in de wedersamenstelling die zondagavond getoond werden in Dossier noir, een uitzending van de RTBF. Hij geeft er bovendien de indruk dat hij niet altijd door de publieke opinie erkend werd als onschuldige in de zaak van de ontvoering van kinderen, ondanks zijn vrijspraak voor deze feiten. “Ik denk eerlijk dat de dag dat ik sterf, er nog mensen zullen zeggen dat ik vertrokken ben met mijn geheim,” aldus Nihoul. “Het is een eeuwige veroordeling om zo te leven want er zijn altijd mensen die kwaad spreken of twijfelen”.

De uitzending, gemaakt met de medewerking van Michel Nihoul, reconstrueert zijn leven, hoofdzakelijk sinds 1996 (het jaar van zijn arrestatie), en zijn vrijlating uit de gevangenis in 2006. Beelden uit het archief werden afgewisseld met interviews van Nihoul en de hoofdrolspelers van de zaak, zoals zijn advocaat, de Procureur des Konings Michel Bourlet, en de wedersamenstelling van de feiten. Hiervoor werkte men met Michel Nihoul zelf en acteurs gelijkend op Marc Dutroux, Michelle Martin en Michel Lelièvre.

De uitzending opent met beelden van Nihoul die zijn appartement versiert voor zijn eerste Kerstmis na zijn vrijlating. Hij komt ook terug op zijn ontmoetingen met Marc Dutroux en Michel Lelièvre. “In de gevangenis keek ik vaak naar de spiegel en dacht ik dat als ze me zotte avonden met kinderen voorstelden, ik misschien Julie, Melissa, An en Eefje had kunnen redden.”

Bron » VRT Nieuws