Michel Nihoul moet fiscus nog een miljoen euro

Michel Nihoul moet de fiscus nog 918.021,85 euro, zo meldt La Dernière Heure. Het gaat om het bedrag dat hij in oktober 2006 verschuldigd was voor het aanslagjaar 1996, dat vermeerdert met de nalatigheidsintresten op 1 oktober 1.067.401,69 euro zal bedragen. Michel Nihoul, de Brusselse zakenman/oplichter die in 2004 terechtstond als vermeend lid van de bende-Dutroux, betwist het bedrag en heeft nog geen euro betaald.

De deurwaarders zijn tot nu toe ook van een kale kermis thuisgekomen omdat alles op naam van zijn partner staat. De belastingsschuld is een gevolg van het proces SOS Sahel, een zaak rond het sjoemelen met liefdadigheidsgeld. Nihoul zegt dat hij in de gevangenis zat toen de aanslag in de bus viel. Hij kon de berekening toen niet betwisten in een aangetekend schrijven.

Michel Nihoul moet overigens nog 350.000 euro gerechtskosten betalen als gevolg van het assisenproces in Aarlen. Of hij snel met geld over de brug zal komen is twijfelachtig omdat hij een pensioen van 224 euro trekt, aldus nog de krant.

Bron » De Morgen