Zes jaar in voorhechtenis

Op 2 september 1989 werd de Libanese diamantair Ali Suleiman Ali Ahmad in zijn appartement te Antwerpen doodgeschoten. Al vrij vlug werden ex-rijkswachters Madani Bouhouche en Robert Beijer van die moord verdacht. Gisteren dinsdag besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling andermaal dat het aanhoudingsmandaat van Madani Bouhouche verlengd wordt en dat hij in de Nijvelse gevangenis blijft. Dit betekent dat de man nu al bijna zes jaar in voorhechtenis zit.

De tweede verdachte, Robert Beijer, die rondzwierf in Paraguay en Argentinië en uiteindelijk vanuit Thailand naar België terugkeerde, zit eveneens in voorhechtenis. Het is onmogelijk te voorspellen wanneer het onderzoek afgerond zal zijn. De voorhechtenis van de beklaagden kan met andere woorden nog lang duren.

Bron » De Tijd