Bastien richt nieuw FN-NF op

Kamerlid en oud-raadsheer van het Arbeidshof, Marguerite Bastien, die verkozen is op de lijsten van het Front National van Daniël Feret, heeft donderdag een ‘nieuw Front National’ voorgesteld. De nieuwe uiterst rechtse partij wil voor het eind van het jaar een statutair congres houden. In afwachting daarvan, is een VZW opgericht met de naam ‘Nationaal Front – Front National’.

Bastien eist de ontbinding van het FN van Daniël Feret en kondigt stappen aan bij het Europees Hof voor de Mensenrechten tegen de eerdere schrapping van de senaatslijst van het Front National. Tot de mede-oprichters van de nieuwe formatie behoort ook oud-burgemeester van Schaarbeek Roger Nols. Bastien zegt de steun te hebben van het door Jean-Marie Le Pen geleide Front National in Frankrijk.

Bron » De Tijd