Daniel Feret gaat klacht indienen tegen FN’er Delacroix

De scheuren bij het Franstalige Front National (FN) worden met de dag groter. Daniel Feret, die zich nog steeds beschouwt als de voorzitter van de partij, zegt zaterdag dat het partijbureau van FN beslist heeft klacht in te dienen tegen senator Michel Delacroix. Pittig detail: Delacroix is maandag tot uitvoerend voorzitter van de partij benoemd, maar dan door een ander partijbureau.

In een persbericht, dat is ondertekend door “voorzitter van de FN” Feret en Patrick Cocrialmont (federaal parlementslid), staat dat het partijbureau beslist heeft klacht in te dienen tegen Michel Delacroix.

Ze verwijten Delacroix dat die sinds 2003 aan zijn echtgenote en aan zijn maîtresse fictieve jobs heeft gegeven die dan zouden betaald zijn met geld van de Kamer en de Senaat. Delacroix zou ook de Senaatssubsidie van de partij drie jaar lang geheel of gedeeltelijk voor zich hebben gehouden of aan anderen hebben gegeven.

Senator Delacroix is maandag in Gilly bij Charleroi door een ander partijbureau tot uitvoerend voorzitter van FN benoemd. Delacroix stelde meteen de schorsing van Feret voor.

Feret van zijn kant betwist de legitimiteit van de bijeenkomst en vindt dat hij alleen recht heeft op de titel van partijvoorzitter.

Feret en zijn partner Audrey Rorive (Brussels volksvertegenwoordiger) zijn in verdenking gesteld in het kader van een juridisch onderzoek naar het beheer en de financiering van de partij.

Bron » De Morgen