Marc Dutroux tekent cassatieberoep aan

Marc Dutroux heeft cassatieberoep aangetekend tegen zijn veroordeling door het hof van assisen in Aarlen dinsdag. Dat heeft zijn advocaat Xavier Magnée woensdag verklaard.

De advocaat bevestigt daarmee het bericht dat was verspreid via de Franstalige televisiezender RTBF. Het cassatieberoep werd woensdag ondertekend door Marc Dutroux op het register van de griffie van de gevangenis in Aarlen, zo verduidelijkte Magnée die het bericht naar eigen zeggen vernam van de assisenvoorzitter.

Magnée stelde ook dat hij het document enkel zou gebruiken om in cassatie te gaan indien er sprake zou zijn van procedurefouten. “En het is niet uitgesloten dat die er zijn”, aldus nog Magnée.

De wettelijke termijn voor het indienen van een cassatieberoep bedraagt 15 dagen na de dag van de veroordeling. De advocaten van Dutroux hadden dinsdag al aangegeven dat hun cliënt in cassatie zou gaan.

Bron » De Standaard