Vermoedelijk kogels Bende van Nijvel opgegraven

Bij speurwerk in het Bois de la Houssière in ’s Gravenbrakel hebben de civiele bescherming en het slachtofferidentificatieteam vanmorgen twee kogels en twee kogelhulzen gevonden.

Volgens onderzoeksrechter Jean-Claude Lacroix zijn ze “waarschijnlijk” van hetzelfde type als deze die in de wapens van de bendeleden werden gebruikt. De onderzoeksrechter vergaderde na de vondst met de ploegen die de graafwerken uitvoeren samen met twee magistraten van de cel Jumet.

In het bos wordt al enkele dagen gezocht naar resten van de ‘killer’ van de Bende van Nijvel, die daar mogelijk begraven ligt. Momenteel wordt het terrein verder afgegraven. Vanmorgen werd gestart op het vierde perceel van negen zones die werden afgebakend. De plaats waar de kogels en hulzen werden gevonden, wordt nog verder onderzocht.

Bron » De Standaard