Bende van Nijvel: kogels en hulzen gevonden

Bij speurwerk in het bos van Houssière in ’s Gravenbrakel hebben de civiele bescherming en het slachtofferidentificatieteam donderdagmorgen opnieuw twee kogels en twee kogelhulzen gevonden.

Volgens onderzoeksrechter Jean-Claude Lacroix zijn ze “waarschijnlijk” van hetzelfde type als deze die in de wapens van de bendeleden werden gebruikt. Dat lijkt spectaculaider dan het is, want de Bende heeft tijdens de lange reeks overvallen zo ongeveer met alle mogelijke kalibers geschoten.

Onderzoeksrechter Lacroix zou het logisch vinden om in die buurt ook een lichaam te vinden. “Deze komen overeen met dossierelementen zoals de vondst van de kogels nabij de plaats waar twee getuigen een lichaam zagen voor de Golf die door de bende werd gebruikt de avond van de overval op het Delhaize-warenhuis in Aalst op 9 november 1985.”

Onder coördinatie van het slachtofferidentificatieteam is de civiele bescherming donderdagnamiddag begonnen met het laag per laag afgraven en verplaatsen van de grond op het stuk waar de kogels werden gevonden.

Op de kogels en hulzen wordt intussen DNA-onderzoek verricht om te vergelijken met eerder materiaal. Verwacht wordt dat de graafwerken nog minstens tot 6 oktober zullen voortduren.

Bron » De Standaard