Duizenden wapens voor niets vernietigd

Door een recente aanpassing van de wapenwet mag een groot aantal geweren en pistolen dat door de eigenaars werd ingeleverd, weer worden verkocht. Sommige gevaarlijke wapens dreigen zo weer in de handel te worden gebracht, meldde Het Belang van Limburg gisteren.

Wie niet over een wapenvergunning beschikte voor de wapens die hij in huis had, kreeg de eerste helft van dit jaar de kans die ongestraft in te leveren bij de politie. Duizenden waardevolle erfstukken werden op die manier vernietigd.

Door een aanpassing van de wapenwet, op 2 augustus 2007 verschenen in Het Staatsblad, mogen sommige antieke wapens toch weer worden verhandeld op officiële beurzen. “Wie de wapens effectief wil gebruiken, heeft wel een vergunning nodig”, zegt Justitie.

Bron » De Standaard