Slechts 115.000 wapens ingeleverd

Sinds juni 2006 zijn in ons land ongeveer 115.000 wapens ingeleverd om vernietigd te worden. Dat heeft de dienst wapens van de Federale Overheidsdienst (FOD) Justitie vrijdag meegedeeld. De cijfers zijn echter de voorbije dagen niet aangepast, en het lijkt er op dat er nog een pak wapens zijn binnengebracht.

In elk geval gaat het maar om een klein deel van alle wapens die in omloop zijn. Daarom worden binnenkort repressieve maatregelen genomen. Sinds 9 juni 2006 is de nieuwe wapenwet van kracht. Er werd een periode voorzien waarin mensen hun situatie konden regulariseren. Die periode loopt vrijdag af. Vanaf zaterdag is het bezit van verboden wapens strafbaar. De straffen kunnen oplopen tot 25.000 euro boete of een celstraf van vijf jaar.

Bron » De Standaard