Agenten handelen in wapens

Verscheidene politiemannen die verantwoordelijk waren voor het inzamelen van vuurwapens, worden ervan verdacht de kostbaarste exemplaren te hebben achtergehouden en verkocht. Er lopen gerechtelijke onderzoeken tegen de politiemannen bij verschillende parketten in het hele land. Dat bevestigde het Comité P, dat de politiediensten controleert, aan de krant Het Laatste Nieuws.

Toen de nieuwe wapenwet in juni 2006 in voege trad, organiseerden de tien provinciebesturen massale inzamelacties van verboden en illegale wapens. Maar in plaats van de ingediende wapens te registreren op een lijst van te vernietigen vuurwapens, hielden sommige inspecteurs de mooiste exemplaren achter. Ze verkochten die vervolgens aan wapenhandelaars, verzamelaars of zelfs in het illegale circuit.

De meest gegeerde exemplaren waren de handgemaakte jachtwapens van de Luikse wapenmeesters van de FN-fabriek, die tot 12.500 euro per stuk opleveren.

Bron » De Standaard